Skip to main content

Parkinson Natura

SERVEIS CDINC

La malaltia de Parkinson es caracteritza per la pèrdua o degeneració de neurones a una de les estructures del nostre cervell anomenada substància negra. Aquesta pèrdua provoca el dèficit de dopamina, una substància que transmet la informació necessària per l’execució dels moviments amb normalitat. La seva absència fa que el control del moviment es trobi alterat, donant lloc als símptomes motors típics d’aquesta malaltia com és el tremolor en repòs o la rigidesa.

La malaltia de Parkinson cursa tant amb símptomes motors com no motors. Els símptomes motors són aquells que afecten al moviment com pot ser el tremolor, la lentitud, la rigidesa i/o els trastorns de la marxa, entre altres.  Els anomenats símptomes no motors són els  relacionats amb la depressió, l’apatia, l’ansietat, el dolor, els trastorns del son, els problemes urològics i sexuals, així com, els problemes de memòria i d’altres funcions cognitives que afecten a gran part dels pacients afectats amb aquest trastorn.

El tractament farmacològic és fonamental en la malaltia de Parkinson. L’ús dels diferents medicaments disponibles s’adequa als símptomes i les diferents formes amb les que la malaltia es manifesta en cada cas. No obstant, el tractament farmacològic representa només una part del control integral de la malaltia, és a dir, els tractaments farmacològics per si mateixos no ens asseguren un control òptim de la malaltia. Per aquest motiu, és aconsellable complementar els fàrmacs amb determinats hàbits i estil de vida, com l’alimentació, l’activitat física i l’exercici mental.

Què és Parkinson Natura?

Parkinson Natura defineix una sèrie de procediments orientats a complementar el tractament farmacològic amb l’objectiu de controlar els símptomes de la malaltia de Parkinson.

Un equip multidisciplinari coordinat per una infermera especialitzada en la malaltia de Parkinson li ajudarà a avaluar les necessitats i seleccionar els recursos que, amb una sòlida base científica, han resultats idonis pel control de la malaltia.

A partir, d’una visita de valoració inicial, el nostre personal expert obtindrà una sèrie de dades clíniques que aportaran informació del funcionament general de cada pacient i del tipus de recomanacions i tractaments complementaris del que es podria beneficiar. Aquesta visita inclourà l’estudi mitjançant analítica dels valors de certs indicadors que es relacionen amb un pitjor pronòstic o severitat dels símptomes.

En paral·lel s’explorarà la possible presència de símptomes no-motors que freqüentment podem trobar en la malaltia de Parkinson, així com, les causes relacionades. Es realitzaran estudis nutricionals i d’hàbits alimentaris així com estudis de qualitat del son, estat d’ànim, memòria, llenguatge i capacitat física.

Amb la informació recopilada, es definirà un pla d’intervenció dirigit de forma individual a cada pacient que podrà incloure certes recomanacions dietètiques, pautes d’exercici aeròbic, fisioteràpia, logopèdia, higiene del son, estimulació cognitiva, relaxació o psicoteràpia, entre altres.

L’objectiu principal de Parkinson Natura és aconseguir el tractament integral de la malaltia de Parkinson utilitzant procediments complementaris avalats científicament.

SOL·LICITA INFORMACIÓ / VISITA

Sol·licitar

Este sitio web utiliza cookies para mejorar la experiencia del usuario. Al continuar navegando aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies