Skip to main content

Infermeria neurològica

SERVEIS CDINC

Les malalties neurodegeneratives i els altres processos que afecten el funcionament del sistema nerviós central associen un conjunt de símptomes motors, autònoms, cognitius, conductuals i afectius dels quals es recomana es porti un control.

Els tractaments farmacològics són, en molts casos, indispensables per l’òptim control de molts d’aquets símptomes. Tot i això, hi ha una sèrie de complicacions que en moltes ocasions requereixen intervencions no necessàriament farmacològiques però que suposen un gran benefici per la qualitat de vida dels pacients. Algunes d’aquestes complicacions poden estar relacionades amb problemes dietètics i/o nutricionals, trastorns del son, problemes urològics  o ginecològics, marejos, fatiga o disfunció sexual, entre altres.

Què pot aportar la infermeria neurològica?

A CDINC entenem per infermeria neurològica com el procediment orientat a complementar el tractament farmacològic de les malalties neurodegeneratives i el dany cerebral sobrevingut.

Una infermera especialitzada en malalties neurològiques, ajudarà a avaluar les necessitats i seleccionar de forma específica els recursos que, amb sòlida base científica, resulten més adequats pel control de la seva malaltia.

A partir d’una visita de valoració inicial, el nostre personal expert obtindrà una sèrie de mesures per obtenir informació del funcionament general de cada pacient valorar el tipus de recomanacions i tractaments complementaris que podrien ser favorables per cada cas.

Aquesta visita inicial inclourà un estudi mitjançant analítica, dels valors en certs indicadors que es relacionen amb un pitjor pronòstic o severitat dels símptomes.

Paral·lelament, s’explorarà la possible presència dels símptomes no-motors que freqüentment podem trobar a la malaltia neurodegenerativa, així com, les causes relacionades.

Es realitzaran estudis nutricionals i d’hàbits alimentaris, així com estudis de qualitat del son, estats d’ànim, memòria, llenguatge i capacitat física.

Amb la informació recopilada, es definirà un pla d’intervenció dirigit de manera individual a cada pacient que podrà incloure certes recomanacions dietètiques, pautes d’exercici aeròbic, fisioteràpia, logopèdia, higiene del son, estimulació cognitiva, relaxació o psicoteràpia, entre altres.

L’objectiu del servei d’infermeria neurològica és complementar el tractament integral de les malalties del sistema nerviós central introduint procediments complementaris avalats científicament.

SOL·LICITA INFORMACIÓ / VISITA

Sol·licitar

Este sitio web utiliza cookies para mejorar la experiencia del usuario. Al continuar navegando aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies