Skip to main content

Rehabilitació Neuropsicològica

NEUROPSICOLOGIA

Què és la Rehabilitació Neuropsicològica?

La Rehabilitació Neuropsicològica és un tractament que abasta un ampli camp d’estudi i actuació basat en diferents estratègies i tècniques d’intervenció terapèutica amb la finalitat de disminuir els símptomes cognitius, conductuals i emocionals produïts pel dany cerebral fins aconseguir el nivell òptim d’integració social i benestar del pacient.

Els diferents mètodes d’intervenció son:

Estimulació Cognitiva

Són aquells tractaments orientats a obtenir el funcionament òptim dels nostres processos cognitius a partir de la realització d’una sèrie d’exercicis i activitats específicament dissenyades. Part de les nostres sessions  es realitzen amb la plataforma Neuro Personal Trainer  dissenyat per l’institut Guttmann.

El Neuro Personal Trainer és  un modern sistema de rehabilitació neuropsicològica i estimulació cognitiva que ha demostrat la seva eficàcia científicament i ens permet implementar plans de tractament específics per cada pacient en funció de les necessitats detectades.

Tractament cognitiu-conductual

Sempre amb la premissa de la relació cervell-conducta com a base científica, la teràpia cognitiu-conductual treballa a partir de la modificació de comportaments i pensaments desadaptats, així com, l’estimulació i/o creació d’aquells que afavoreixin l’adaptació o satisfacció del pacient.

Intervenció familiar

Assessorament a l’entorn més pròxim sobre l’estat del pacient, el procés de rehabilitació i el rol que tenen en aquest.

Bases del tractament:

  • El tractament serà individual i personalitzat.
  • La implicació del pacient en el procés terapèutic serà fonamental en la seva recuperació.
  • El disseny i l’estructuració del procés es farà en funció dels resultats obtinguts en l’avaluació neuropsicològica.
  • El desenvolupament del tractament es centrarà en el pacient i en les seves necessitats tant a nivell cognitiu, conductual com emocional.
  • El treball de psicoeducació, tant amb el pacient com amb els seus familiars, serà imprescindible en el procés.

A CDINC oferim tractaments adaptats a les necessitats de cadascun dels nostres pacients. Tant per qui necessita rehabilitació a conseqüència d’un dany cerebral com por aquelles persones sanes que volen iniciar pautes i/o exercicis de manteniment.

SOL·LICITA INFORMACIÓ / VISITA

Sol·licitar

Este sitio web utiliza cookies para mejorar la experiencia del usuario. Al continuar navegando aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies