Quins son els símptomes de la malaltia de Parkinson

PARKINSON

La malaltia de Parkinson és la segona malaltia neurodegenerativa més freqüent despès de la malaltia d’Alzheimer, sol aparèixer a partir dels 60 anys, tot i que també es pot manifestar en persones joves menors de 50 anys, inclús menors de 30 anys.

Els signes i símptomes inicials del a malaltia de Parkinson poden ser subtils, manifestant-se en forma d’un lleu tremolor en algun membre o la sensació de que una cama o peu està més rígida i tendeix a arrossegar-se al caminar.

En alguns casos, aquests símptomes inicial poden venir acompanyats de símptomes no motors, es a dir, que no tenen res a veure amb el tremolor, la rígides o les dificultats per caminar. Aquests símptomes no motors poden ser pèrdua d’olfacte, trastorns del son REM (moure’s molt, parlar o cridar mentre es dorm, depressió o estrenyiment. Altres símptomes inicials relacionats amb aspectes motores poden manifestar-se en forma de postura encorbada, parpelleig lent, trets facials menys expressius, dificultats per escriure o escriptura amb lletra molt petita, arrossegar els peus al caminar o presencia de postures anormals en alguna part del cos.

Altres símptomes no-motors molt freqüents en la malaltia de Parkinson inclouen la pèrdua de memòria, problemes en l’atenció i dificultats en l’organització i planificació. Alhora, la depressió, l’ansietat i la pèrdua de la motivació poden ser també símptomes característics de la malaltia de Parkinson.

Els símptomes característics del Parkinson son:

Icono tratamiento

Tremolor de repòs

A diferencia del tremolor que aparèixer quan realitzem alguna acció, el tremolor de la malaltia de Parkinson sol aparèixer quan estem en repòs en forma d’un moviment lent, per exemple, del dit gros d’una sola mà. Aquests moviments poden empitjorar en situacions d’estrès.

Icono tratamiento

Lentitud del moviment

En la malaltia de Parkinson es fa evident que els moviments es tornen més lents i que existeixen dificultats en la iniciació dels mateixos. Per exemple, pot ser difícil donar-se la volta al llit, aixecar-se d’una cadira o començar a caminar.

Icono tratamiento

Rigidesa

La rigidesa en les articulacions és un símptoma característic de la malaltia de Parkinson. En alguns casos, la malaltia no mostra símptomes de tremolor existint exclusivament rigidesa associada a altres problemes motors.

Tot i que aquests símptomes representen els eixos principals de la malaltia de Parkinson, aquesta es pot manifestar de manera molt variable. Per això, és important que qualsevol símptoma semblant als que comentem, sigui avaluat per un neuròleg expert en trastorns del moviment que ajudi a realitzar un diagnòstic precoç i iniciar els tractaments oportuns.

El CDINC està dirigit pel Dr. Jaime Kulisevsky, referent mundial en l’estudi, atenció i tractament de la malaltia de Parkinsno

SOL·LICITA INFORMACIÓ / VISITA

Sol·licitar