CDINC

Equip

DIRECCIÓ

Jaime Kulisevsky

Jaime Kulisevsky CDINC Barcelona

Jaime Kulisevsky es el director de CDINC. És doctor en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Neurologia. Compta amb una extensa experiència de mes de 20 anys dedicat al tractament de les malalties neurodegeneratives fent especial èmfasi a la malaltia de Parkinson i altres trastorns del moviment, àrea en la que es reconegut internacionalment.

El Dr. Kulisevsky es un neuròleg de reconegut prestigi a nivell mundial que ha fet grans aportacions a l’estudi i tractament de malalties com el Parkinson, essent pioner a l’estat espanyol en la teràpia basada en Estimulació Cerebral Profunda.

Actualment es vici degà de la facultat de Medicina y professor de neurologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, professor de recerca a la Universitat Oberta de Catalunya, director de la Unitat de Trastorns del Moviment del l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, director del grup de recerca de malaltia de Parkinson i altres trastorns del moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i director de l’Institut de Recerca d’aquest mateix hospital. Alhora, és el Cap del Servei de Neurologia a l’Hospital Universitari Dexeus.

La seva activitat clínica i investigadora s’orienta eminentment a la malaltia de Parkinson i altres trastorns del moviment. En aquest sentit, la seva trajectòria científica s’ha centrat en els trastorns cognitius i conductuals associats a les malalties dels ganglis basals (malaltia de Parkinson, malaltia de Huntington, Síndrome de Guilles de la Tourette, PSP,…) i a l’impacte del tractament farmacològic. Resultat d’aquesta feina, ha publicat mes de 200 articles científics en revistes especialitzades i nombrosos capítols del llibre i guies mèdiques.

A nivell docent, ha publicat nombroses guies clíniques i és organitzador de diferents cursos, jornades i rotacions orientades a la formació de personal mèdic a nivell nacional i internacional.

Ha estat membre de la comissió experta pel desenvolupament d’instruments de valoració cognitiva en malaltia de Parkinson i per la definició dels criteris diagnòstics de deteriorament cognitiu lleu en aquesta malaltia per part de la Societat Internacional de Trastorns del Moviment.

Actualment es coordinador a Catalunya i Espanya de la Xarxa Europea d’Estudi de la Malaltia de Huntington i de l’estudi Enroll-HD, forma part de les comissions d’avaluació dels projectes de recerca de l’Instituto de Salud Carlos III, del Ministeri de Salud del Govern d’Andalusia i de l’Agencia de Gestió Universitària de Recerca (AGAUR). També és revisor de la Fundació per la Recerca Flanders (FWO).

Ha estat premiat amb el premi a la recerca de la Societat Española de Neurologia, ha estat investigador principal d’un gran nombre de projectes de recerca finançats per agents públics com la Marató de TV3 i l’Instituto de Salud Carlos III i entitats privades. També és investigador principal del Centre en Xarxa per a l’estudi de les malalties neurodegeneratives (CIBERNED) de l’Institut de Salut Carlos III.

El Dr. Kulisevsky es ponent habitual en nombrosos congressos internacionals i alhora apareix amb regularitats a diferents mitjans.

EPILÈPSIA I TRASTORNS DEL SON

Dr. Javier Salas Puig

Dr. Javier Salas Puig - EPILÈPSIA I TRASTORNS DEL SON

El Dr. Javier Salas Puig és un neuròleg de reconegut prestigi en el camp de l’epilèpsia i els trastorns del son. És Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Central de Barcelona, doctor en medicina per la Universitat d’Oviedo y compta amb una extensa experiència de més d30 anys en la pràctica clínica de la neurologia.

Actualment és el director de la consulta d’epilèpsia i trastorns del son a CDINC, és cap de secció de neurologia a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona i Director de la Unitat d’Epilèpsia del mateix hospital. Ha estat adjunt al servei de neurologia de l’Hospital Central d’Astúries i neuròleg assistent a l’Hospital de la Timone i al Centre Saint-Paul de Marsella.

La seva activitat clínica es centra especialment en el tractament de la epilèpsia així com en l’abordatge dels trastorns del son. A CDINC ofereix atenció a nens, adolescents i adults.

Com a docent, és director del Màster d’Epilèpsia de la Universitat de Murcia, professor associat de neurologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha sigut professor associat de neurologia a la Facultat de Medicina d’Oviedo.

La seva trajectòria professional ha estat reconeguda per prestigioses entitats com la Societat Española de Neurologia, rebent el premi Científic d’Epilèpsia. Alhora, és director de l’Àrea d’Epilèpsia de la Revista de Neurologia i forma part de prestigioses associacions mèdiques com a Membre Acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències Mèdiques del Principat d’Astúries, tresorer de la Lliga Española contra la Epilèpsia (1989-1993), Delegat Internacional de la Lliga Española contra la Epilèpsia (1993-1997) i Vocal de la Junta Directiva del Grup d’Epilèpsia de la Societat Espanyola de Neurologia (2008-2012)

NEUROPSICOLOGIA

Saül Martínez Horta

Saül Martínez Horta CDINC Barcelona

Saül Martínez Horta és director del departament de Neuropsicologia a CDINC i neuropsicòleg a la Unitat de Trastorns del Moviment dirigida pel Dr. Jaume Kulisevsky a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Compta amb una amplia trajectòria en pràctica clínica i la investigació en malalties neurodegeneratives desenvolupada al llarg dels últims 10 anys junt al Dr. Kulisevsky. La seva feina es centra en l’avaluació, diagnòstic i investigació de les alteracions cognitives i conductuals en les malalties neurodegeneratives.

És neuropsicòleg del grup de recerca de malaltia de Parkinson i altres trastorns del moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, professor associat a diferents programes formatius de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya, investigador de l’Institut d’investigació Biomèdica Sant Pau, coordinador del grup de treball en neuropsicologia dels trastorns del moviment del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, coordinador del grup de treball en cognició en la malaltia de Huntington de la European Huntington’s Disease Network, membre associat de la Societat Espanyola de Neurología, la Societat Catalana de Neurología, la Societat Catalana de Neuropsicología, la International Movement Disorders Society i la European Huntington’s Disease Network.

A nivell científic ha publicat nombrosos articles d’investigació en revistes internacionals de primer nivell i diferents capítols en llibres de neurologia i neurociències. Alhora, es ponent habitual en congressos nacionals i internacionals i participa regularment en xerrades organitzades per les associacions de pacients.

PSICOLOGIA FORENSE

Andrea Horta Barba

Andrea Horta Barba CDINC Barcelona

Andrea Horta Barba és neuropsicòloga coordinadora de la secció de psicologia forense de CDINC.

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB), Màster en Neuropsicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Màster en Psicopatologia Legal, Forense i Criminològica per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i curs de Neuropsicologia Forense per la UAB.

Col·legiada nº 20.735 pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC), acreditada com a Psicòloga general sanitària i acreditada com a experta en Neuropsicologia pel COPC.

La seva trajectòria professional es desenvolupa en la Unitat de Trastorns del Moviment de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i en l’Institut Universitari Dexeus sota la direcció del Dr. Jaime Kulisevsky.

Compta amb una àmplia experiència en practica clínica i de recerca en malalties neurodegenerativas, centrant-se principalment el seu treball en l’avaluació i diagnòstic de pacients amb malalties d’origen neurològic. Així mateix, és la coordinadora espanyola de la xarxa internacional “European Huntington’s Disease Network”. Participa activament en diversos assajos clínics i en projectes de recerca públics i privats. És professora en la Universitat Oberta de Catalunya i comunicadora en congressos nacionals i internacionals. És membre associada a multitud de societats del sector.

Com a psicòloga forense, és experta assessora en els processos legals, emetent un judici professional de la conducta humana i ajudant al jutge a prendre decisions concordes a les demandes. Els seus informes pericials, han constituït en nombroses ocasions, un document de valoració objectiva, ajudant a comprendre els fets objecte de la perícia. Així mateix, ha ratificat verbalment quantioses vegades en presència judicial com estableix l’article 346 de la LEC (Llei d’Enjudiciament Civil).

ALTRES MEMBRES DEL EQUIP DE CDINC

Elisabeth Tejero Álvarez

Andrea Moreu Valls

Julia Vázquez de Sebastián

Noemí Morollón

Azahara Aceituno

SOL·LICITA INFORMACIÓ / VISITA

Sol·licitar